måndag 1 mars 2010

Det blir inte alltid som man tänkt

Tanken var att vi (jag och Thomas) skulle gå ut och äta i fredags och få vår första barnlediga natt sen lillan kom. Tyvärr grusades dessa planer pga att barnvakten så lägligt passade på att bli förkyld, och det ganska rejält. Så istället köpte vi hem färsk lax som vi fyllde med färskost och örter. Till det pressad potatis och apelsinhollandaise. Mums tyckte vi!

Lördag så skulle vi vara flytthjälp när Zeldas gudfar skulle flytta till ny större!!! lägenhet. Många var vi, och från en 1:a så var det inte så mycket att göra. Killarna skötte det utmärkt och jag var mest sällskap och plockade upp lite i köksskåpen. Dammade en hel del med ;) kommer nog bli jättefint när de är färdiga för han passade på att bli sambo med till Frida. Bjöds på god flyttmat i form av grillspett. Mums!

Kom bara hem, så började lillan att rossla på andningen. Ingen fara så planen att åka hem till Veronica och Denny stod fast. Gick bra hela kvällen, men närmare midnatt så blev hon än mer rosslig och sjukvårdsupplysningen tyckte det lät som förkylning med kruppsymptom som är väldigt vanlig nu. Så vi gick en kvällspromenix, men det gjorde bara det hela värre tyckte jag. Sen sov vi i skift med lillan på armen. Planen var att åka in till sjukhuset när de öppnade vid 8 (finns ingen barnläkare innan dess).

Men vid 4 på natten tjuvade det till i andningen och bli ståendes i en bil på väg ner till halmstad är ingen hit när det dessutom kommer underkylt regn och dimma. Tar ju minst en timme ner så vi ringde ambulans som kom ganska snabbt. tur det inte handlade om mer livsviktig sak för då hade det känts som låååång tid. i ambulansen fick hon först en adrenalindos och blev mycket bättre. sen ringde de ner och kollade om vi skulle öra själva eller åka ambulans. tur samtalen tog lite tid för efter en stund blev hin sämre igen så vi fick åka ambulans ner. Allt detta bara för att det inte finns någon barläkare på varbergs sjukhus kvällstid och nattetid '*morr* kom ner, hon fick andas lite pulmicort och dricka något. falsk krupp lät diagnosen, vilket är en virussjukdom i lufttrupen. sen hämta ut andningsapparat uppe på barnmottagningen. Sen var det bara att åka hem. väldigt trötta.

lillan vaknade snart till liv och hade massa bus i sig. så medan vi sov i skift klättrade hon på allt hin hittade. klockan 17 somnade hon tydligen för natten och vaknade inte förrän halv 2 inatt. blev sen kvällsdos men jag väcker inte en unge som sover så gott utan besvär. kan inte påstå att hon gillar andningsapparaten direkt, men måste göras. så nu ska vi ta det lite lugnt i veckan !?!?

3 kommentarer:

Birsen sa...

falsk krupp sätter sig i luftstrupen. Lungorna klarar sig fint som tur är.

simma lungt ;-)

Sjöormen sa...

Vilken tur att allt löste sig! Betyder detta att Martin är befriad från sitt löfte om ambulanstur? :-)

Unknown sa...

Gud, det måste varit skrämmande att uppleva? Jag hade tyckt det om det var Lucas!! Men hoppas allt löser sig för det bästa nu och att hon mår bra igen!! Kram