fredag 20 februari 2009

Namn

var inne och kollade på http://svenskanamn.se och kollade lite namn. Testade slumpgeneratorn med mammans och pappans namn. Som tjejnamn fick vi fram Wilma - vilket var lite skoj eftersom det är ett av namnen som vi faktiskt funderat på. Härstammar dessutom från ortsnamnet Vilhelmina, så sambons Norrländska rötter finns representerade. Som pojknamn fick vi Vilhelm. Det lät ju inte lika roligt :/ Pojknamn är helt klart svårast. Fick inga direkta tips efter att sett topp 100. När man jobbar med barn så har man många relationer till namn... vilket inte gör det lättare.

Sedan var jag ju bara tvungen att kolla upp lite om Zelda ;)
Zelda är ett kvinnonamn som kommer från jiddisch och betyder "tur" eller "kvinnlig krigare". Det kan också vara en variant av det germanska Griselda, vilket härstammar från orden gris "grå" och hild "strid".

Tycker att jiddisch betydelsen var trevlig. En liten Kvinnlig krigare med massa tur, bäst att se upp. Och som det känns i magen just nu så tränar den för fullt på avancerade övningar ;) Så kraftigt att pappan tom kunnat känna liiiiiite, att det var något där iaf.

Ha en bra kväll.

2 kommentarer:

Sjöormen sa...

Ska du matcha jiddisch så bör pojknamnet vara Ulf eller Björn...

Linda W sa...

Zelda är ett jättefint namn, jag har ju samma problem som du att jag ett ansikte på så många att man bara tvärvägrar ha vissa namn....
Så kul att pappan oxå kan känna lite nu, M har känt i en vecka och känner jättetydligt! =) Mys

Kram L