lördag 13 juni 2009

Föräldragrupp del 2 av 4

har verkligen varit lite ont om tid i veckan till att blogga så jag lär väl skriva en massa inlägg nu om alla tankar och saker som varit i veckan nu när jag är ledig. Hade egentligen tänkt hitta på en massa skoj i helgen med älsklingen min som sover bredvid mig just nu, men regnet kommer fortfarande ner från himlen :( ingen picknick idag inte.

Nåja, del 2 var betydligt mer intressant är första träffen. Vi pratade en del om tiden på BB och hur man kan reagera på alla som är nyfikna av sig och vill träffa bebisen. Att det är OK att säga, vi är trötta och orkar inte just nu... men då och då kan ni komma. Att det faktiskt är vi som bestämmer :D

Sen var det en massa prat om amning och sånt, är av den tanken att jag nog inte kan, men ska givetvis ge det en chans... Fick "träna" tekniken hur man skall lägga bebisen till bröstet med en liten docka. Kändes verkligen konstigt. Sen var det en hel del prat om pappornas roll i det hela... om fördelningen av arbetet i hemmet osv. Fikastund... Lina hade köpt smarriga muffins och jag fick "offra" mig att äta upp de stackarna som blev kvar.

Sista momentet var fortsättningen på andningen, grundandningen är lätt. Men de andra 2 fattade jag inte mycket av, vår ledare var inte så tydlig i sitt ledande men det verkade som om det var fler än jag som inte fattade. Får läsa på lite om det där.

Läxa att fixa i helgen:
Välja BVC (numera bhv -barnhälsovårdscentral)
Läsa några kapitel i en bok som vi fick på inskrivningen
Läsa alla papper som vi fått på utbildningen

Efter tisdagens träff hos BM är min tanke att börja packa BB-väskan... med andra ord snart dags att fundera över alla saker som den bör innehålla. En patientbricka vore bra att ha, kanske man kan fixa i helgen. Måste kolla upp detta.

Inga kommentarer: