lördag 20 juni 2009

Hjälp för bebis att vända sig

Satt och googlade på vändningsförsök för någon dag sedan för att läsa på lite mer på vad som ev. kan komma ske sen. Hittade då detta försök som man kunde testa hemma:

I en studie vände sig 65 av 71 barn i sätesbjudning när mamman regelbundet stod i på knä med bröstet mot sängen. Om du vill pröva denna metod ställer du dig på alla fyra i sängen med rumpan i luften och höfterna böjda något mer än 90 grader (se till att dina lår inte trycker mot magen). Lägg huvudet, axlarna och övre delen av bröstet platt mot madrassen. Stå så i en kvart, och gör det varannan timme, fem dagar i sträck.

Från: Säkra sätt att vända en bebis

Läste fint upp det för våra gäster igår och vi skrattade gott åt tipset. Vem har en kvart till övers varannan timme i 5 dagar i sträck? Inte någon av oss i alla fall. Resonerade som så att de flesta av dessa barnen hade nog vänt sig ändå och så värst mycket vila blir det ju inte för mamman den veckan. Ställa klockan efter när det är dags att stå på alla fyra med huvudet ner och rumpan upp - nej tack. Då får det istället bli ett vändningsförsök på sjukhus för med alla kontroller mm så är det över på mindre än en dag. Någon måtta får det vara på galenskapen.

Ha en bra dag!
Kram

Inga kommentarer: