tisdag 30 juni 2009

Vändningsförsök

Igår tillbringade vi hela förmiddagen på förlossningen för att försöka vända Knyttet.

Dagen började fint med att vi var flera par som checkade in på förlossningen kl 8.00
8.10 har vi fått komma till förlossningsrum nr 7, pratar med en barnmorska
8.20 sitter ctg-kurvan på av en annan barnmorska
9.15 Kopplas ifrån och får gå iväg på dagens första UL. Träffar nu en kvinnlig läkare och en som var på studiebesök. Knyttet ligger fint, om än att huvudet nu ligger helt neråt jämfört med i fredags då det låg lite högre upp på höger sida. Åter till rum 7 som är svinkallt. Rekommenderar verkligen x:a tröja för den som ska vara på sjukhus. Knyttet verkar gilla läget och lever rundor i magen.
10.15 Nu sätts venkateten in och de tar ett blodprov. Nålen i armen ska de sedan använda till att injicera brickanylen i som man får till själva vändningsförsöket för att livmodern skall slappna av.
11.30 Dags för UL 2 och själva vändningsförsöket. Träffar samma läkare som i fredags samt den som var på studiebesök och en barnmorska. Nu visar det sig att Knyttet inte alls vill, spjärnar emot med benen och chansen att lyckas gick ner från ca 70 till 35% chans. Fick välja här om vi ville försöka eller om vi ska hoppas Knyttet ligger mer lägligt en annan dag. Vi valde det senare...

Dagen drog ut väldigt på tiden för det var full rulle på förlossningen och vi var inte högsta prio. Hade vi fått göra försöket direkt efter UL1 så hade det till stor sannolikhet lyckats. Nu får vi i stället vänta till torsdag. Hade försöket lyckats såg vi det som väldigt positivt att vara bekanta med rummen... Just nu ser det väl ut som vi blir föräldrar den 15 Juli... men vem vet, igår kväll låg Knyttet på tvären, kanske är det något som tar emot eftersom den inte kan vända sig?

2 kommentarer:

Ida sa...

15 Juli... då vinner jag :) (ska bara bli rätt om könet med). Lycka till! kram Ida

Linda W sa...

Hmm..synd att inte dom försökte vända knyttet på en gång då.... verkar lite busig er bebis! ;)
hoppas det går bättre på torsdag... Kram Linda