onsdag 8 juli 2009

Näst sista veckan....

Då går man in i vecka 39 idag och det är bara 2 hela veckor kvar tills BF. Tänk när man satt och skrev om vecka 7 och tyckte det var ganska långt kvar... vecka 12 gick det fort till, sen backade vi 2 veckor efter ultraljudet men vad gjorde det på denna resa. Snart är den slut och en ny närmar sig.

Det är denna människa vi snart skall få träffa

Bebis

Din bebis ökar nu sin vikt med ca 28 g per dag. Den borde väga mellan 3,5 och 3,7 kg och vara mellan 48 och 50 cm lång. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Men även som en reservdepå de första dygnen innan den riktiga modersmjölken kommit igång. Nu förbereder sig bebisen för ett riktigt marathon, ni ska klara detta tillsammans så försök att hjälpa till så mycket du kan. Jag hjälper till jättemyket, sover mycket mer, äter massa järntabletter, jordgubbar och annat gott. Sen så promeneras det en hel del så marathonloppet inte skall bli för långt. Snällt va bebis?? Sen fick du en försäkring i veckan, som är betald och klar så den har med börjat gälla om du skulle vilja komma ut.


Du
Nu tar bebisen upp hela din mage som mäter mellan 35 och 37 cm. Det ligger en helt färdig bebis i din mage, är det inte otroligt? Nu kan bebisen komma ut vilken minut som helst, men kom ihåg att det är bebisen som bestämmer när det är dags. Om du inte skrivit en förlossningsplan ännu så är det hög tid för det. Förlossningsplanen eller brevet som det kallas här är tanken på att jag ska knåpa ihop under dagen. Fick en mall igår som man kan följa så det ska nog gå ganska smidigt. Färdig bebis?? Det är nog en färdig brottare där inne som den kört rundor, fast igår var den ganska still. Ska jobba på det där med BB-väskan med.

1 kommentar:

Sjöormen sa...

Skynda med väskan, det är ju dags idag! :-P