onsdag 15 juli 2009

"Sista" veckan - vecka 40

Så var då den sista veckan kommen, eller sista och sista - det kan bli som mest 42 hela veckor så totalt 3 veckor kvar kan det vara.

blimamma.se står det så här om sista veckan:
Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorskan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födseln.

En annan sida som berättar om de olika graviditetsveckor är minbebis.com

Bebis

Nu är bebisen helt klar och väger mellan 3,5 till 4 kg och är mellan 48 och 52 cm lång. Nu är det riktigt svårt att röra sig i magen. Trots platsbrist i magen kan det dröja två veckor till innan den vill ut. De flesta bebisar föds på natten.

Tja, finns inte så mycket att kommentera om denna veckas kalender. Men en sak som är säker är att snart ändras allt om här hemma, frågan är bara när... vi fortsätter väl vänta med spänning. Helst inte ikväll/natt för då jobbar Thomas, men resten av veckan går bra -hör du det Knyttet ;)

Inga kommentarer: