onsdag 22 april 2009

3 månader kvar idag

idag går vi in i vecka 28 och med det så är det exakt 3 månader kvar till BF den 22 Juli, jag som har planer på att gotta mig i 2 månader får minsann sätta lite mer fart om jag ska bli färdig. Men det går verkligen framåt och i helgen är jag LEDIG :D Så då ska här pysslas och sys en del.

Vecka 28

Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1000 gram, eller 1 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

Om din bebis föddes nu skulle den ha 85% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidig födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.

Eget tillägg: Dessutom så är du aldrig ensam, du har alltid någon med dig, och denna lilla varelse gillar att dansa eller träna boxning så magen hoppar och studsar. Sen tränar sig livmodern väldigt aktivt på att bli stark och vältränad inför förlossningen... Lika bra att ställa in sig på nattning kl 21.00 varje kväll för sitta i en soffa är något jobbigt. Men det positiva är att magen inte sitter över de nedersta revbenen så andas är fortfarande inga problem.

Vi får fira 3 månader kvar till helgen... då får sambon pengar och vi ska en runda till Gekås igen... han vill ha ett golfnät så han kan träna lite här hemma. Och då måste vi givetvis passa på att handla lite till Knyttet.

Hur många dagar tar det för bussgods att komma fram? Borde inte barnvagnen vara här snart?? och likaså de tyger som jag beställt :( början på april... jo jag tackar ja


Inga kommentarer: