onsdag 20 maj 2009

Besök på Förlossningen och BB

Nu har man varit där och kollat läget. Vet inte vad man ska säga om stället egentligen. Är ju riktigt fräscht ställe och de som jobbar har bra beredskap verkar det som. Fick en jämförelse med "gamla" förlossningen och denna var mycket bättre eftersom man fick sitt förlossningsrum hela tiden och inte behövde byta rum, före och efter liten var ute. Sen vet man ju inte hur allt funkar i sommar, vi har ju "valt" högsäsongen på Förlossningen och BB och det beror inte bara på nya halläningar, utan att sjukhusen i Göteborg drog ner på den servicen på sommaren. Nåja, troligtvis är det den mest kompetenta personalen som är där när det är dags för oss, för de fick tydligen bonus om de tog ut sin semester under andra perioder på året.

Sen var vi en sväng uppe på BB med, himla långa korridorer man skall gå igenom, fast de nyförlösta kvinnorna fick åka rullstol och papporna fick bära väskorna ;) Väl där uppe så får papporna vara där 8-22 om dagarna om man inte lyckas få familjerum. Sen ska det göras en massa tester, och grejs och fanns ett speciellt solrum om liten skulle behöva sola. Åhhhh va vi längtar efter att ligga på sjukhus NOT, men för lilla Knyttets skull så ska vi göra det till en bra stund. Men jag gillar inte sjukhus men igår gick det bra.

Min kollega passade på att få en liten pojk under natten så när vi var färdiga på BB så försökte vi få komma in och säga hej, egentligen så får ju bara papporna vara där uppe men det gick bra. Fast hon var inte där. Så vi traskade ner i de allmänna utrymmerna och fick se en alldeles nykläkt liten pojk på 18 timmar som var så nöjd med livet så. Ville bara titta förbi och hälsa grattis från alla oss på jobbet, men vi blev minsann ståendes där ett tag. Det är nog den färskaste bebisen jag någonsin träffat innan min egna kommer till världen. För att visa på hur kort tid det faktiskt är kvar så är normal förlossningsperiods början om 6½ vecka och om senast 10½ vecka är jag mamma. Så det så - inte länge kvar nu.

Inga kommentarer: